Sucul de catina este un super aliment vitaminizat care nu ar trebui sa lipseasca din rutina zilnica a dumneavoastra. Avand o concentratie de Vitamina C de 10X mai mare decat in orice alt fruct citric, sucul de catina fortifiaza imunitatea si va scade sentimentul de oboseala al corpului. Sucul de catina este obtinut prin presare la rece, nu este pasteurizat tocmai pentru a va bucura de toate vitaminele si nutrientii disponibil(care prin pasteurizare/fierbere s-ar pierde si ar devenii doar o bautura colorata fara elementele nutritive specifice fructelor de catina).
Fructele de catina provin din plantatia proprie ce se afla in Targu Neamt si este cea mai mare plantie de catina certificata bio din Tinutul Zimbrului.
Avand implementat un sistem HACCP certificat si autorizat, fructele de catina sunt pastrate in camere frigorifice la temperaturi de -32 de grade si sunt decongelate in momentul producerii sucului de catina.
Valabilitatea produsului este de 10-12 zile din momentul in care il producem. Sucul de catina este produs in ziua in care pleaca spre dumneavoastra, tocmai pentru a fi proaspat si a va bucura de toate beneficiile sale
Conditii de pastrare : A se pastra la rece, temperatura recomandata fiind de 2-4 grade.
Sugestie de consum
Adulti : minim 100 – 150 ml/zi
Copii peste 3 ani : minim 50 ml de 1-2 ori pe zi
Copii 1-3 ani : 5-15 ml zilnic
Ingrediente: 100% Suc Catina BIO Pentru 100 ml *
Nu conține aditivi, conservanți, arome, zahăr adăugat sau coloranți!
Produs vegan, fără lactoza, fără gluten.
- Valoare energetică: 221KJ/53 Kcal
- Grăsimi: 3.1 g
- din care acizi grași saturați 0 g
- Glucide: 5.08 g
- din care zaharuri 1.85 g
- Proteine: 1,1 g
- Fibre: 0,5 g
- Sare: 0.02 g
- Vitamina A: 291 μg
- Vitamina C: 265 mg
- Vitamina E: 2.74 mg
* Aceste valori depind de fluctuatiile naturale ale calitatii materiei prime**. Valorile de mai sus sunt pentru soiul de catina Clara.
** Fluctuatiile naturale ale calitatii materiei prime sunt influentate de valoarea precipitatiilor, situatia climatica (ex. canicula).Valorile de mai sus sunt valabile pentru fructele disponibile in acest moment in camerele noastre frigorifice
Contraindicatii :
Datorită abilității de a încetini coagularea sângelui, cătina nu trebuie administrată în paralel cu medicamente anticoagulante și anti-plachetare, precum Aspirină, Diclofenac, Ibuprofen, Naproxen, Heparină, Warfarină, Dalteparină sau Enoxaparină etc.
Persoanele care iau medicamente care subțiază sângele sau antiinflamatoare trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a lua suplimente cu cătină. Totodată, consumul de cătină trebuie oprit cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o operație, pentru a evita riscul de sângerări. Cătina nu este indicată persoanelor care suferă de pancreatită acută sau colecistită acută, astm sau alergii. Nu au fost realizate încă teste clinice pentru a evalua efectele cătinii asupra femeilor însărcinate și a celor care alăptează.
Este bine de stiut ca la doze peste 400 mg, vitamina C este eliminata prin urina, iar o doza zilnica de peste 2000 mg (maximum recomandat) poate sa provoace greata, diaree, durere abdominala si poate influenta analizele de sange pentru glicemie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.